Om

Potteriet er et lille pottemagerværksted beliggende på Nordlangeland. Her holder vi til i landsbyen Stoense, ca. 12 km nord for Tranekær, hvor vi har købt et lille bindingsværkshus , og har indrettet værksted og butik i den gamle staldbygning. Vi, Jannie Nielsen og Esben Langkilde er begge uddannet pottemagere i henholdsvis 2007 og 2008. Vi har stået i lære for at lære drejeteknikkens udfordringer til leret. Jannie i mesterlære hos Bottani-Dechaud i Frankrig og Esben hos Marie Würtz i Juelsminde og Kähler i Næstved (det gamle værksted). Efterfølgende har vi arbejdet for andre keramikere i Danmark og udland inden vi slog os ned her i 2009.

Vores keramik er hele tiden på vej et sted hen og når vi ser tilbage kan vi allerede se forskellige "faser" og en vis udvikling i vores ting på trods af vores forholdsvis nystartede keramikliv. En ting, der dog er gennemgående, er vores materialevalg; stentøj og porcelæn. Indtil nu har vi  arbejdet med farvede begitninger (lerfarver) på stentøjet og transperante og lyse grønne og blålige glasurer til porcelænet. Porcelænet får ofte et ekstra lag porcelæn, som bliver påført efter tingene er drejet, tørret lidt og afdrejet. Herefter sættes tingene på drejeskiven igen og med hånden eller med et værktøj bliver der lagt struktur i den bløde ler. Her kan der lægges glasurer på, så der kommer reliefvirkning og dybde i tingene. Vi arbejder med elovn og gasovn og kan herved opnå flere forskellige resultater. Vi har dog en tendens til at fremstille nogle ting, som kræver mange arbejdsgange og tingene er som oftest flere dage undervejs...Under "keramikken bliver til" har vi forsøgt at beskrive en fremstilling af en kop.

Vi lever af vores keramik og arbejder på værkstedet året rundt. Vi har således også åbent i butikken året rundt og opdaterer løbende åbningstiderne. Man er altid velkommen til at kigge ind og også se værkstedet. Udover butikken har vi forskellige forhandlere, som har et udvalg af keramikken og vi deltager på kunsthåndværkermarkeder, f.eks Trapholt, Kolding, Frue Plads, KBH og SAK Svendborg. Vi har også gerne udstillinger hos kunstforeninger og lign.