Kære alle - Et kaffetilbud til mulige kommende langelændere (Et opslag, som er blevet sendt rundt i forskellige landsdækkende grupper af kunsthåndværkere og kunstnere)… Måske kender du også nogen, som dette kunne være interessant for – del gerne ordet (stikord: tilflytning, erhverv, turisme, kultur, børnefamilier). Langeland er et skønt sted at slå sig ned som kunsthåndværker.

Kære kollegaer 
Skulle der være nogle kunsthåndværkere, der overvejer drømmen om at bosætte sig på landet – her nærmere bestemt Langeland - og som kunne tænke sig et nærmere kig på øen og en snak med nogen, som har valgt netop dette skønne sted, så vil vi gerne hjælpe til. Vi slog os ned – som pottemagerpar – for ca. 13 år siden, har fået et par børn herovre og har lavet værksted og butik på Nordlangeland. Vi har efterhånden fået en ide om, hvad øen kan byde på og vil gerne være behjælpelig med at gøre drømmen mere virkelig for andre, der overvejer at tage springet. På øen er der mange keramikere, kunstnere m.fl, men vi kunne godt bruge endnu flere. Der er både kreative fællesskaber og andre netværksprægede fællesskaber og begivenheder for kunstnere og kunsthåndværkere som f.eks. Åbne Døre, sommerudstillinger og Kunsttårnene, som hvert år trækker mange folk forbi. I øvrigt kaldes Langeland for Kunstnernes Ø og der er masser af muligheder for at markedsføre sig. F.eks. i LangelandsGuiden og Kunstnerkortet, som mange turister gerne kører rundt udfra. Der er samtidig lige nu på øen særlig fokus på at skabe gode rammer for tilflyttere, erhvervsdrivende samt kunstnere og kunsthåndværkere – Og vi vil gerne hjælpe til med at skabe relevante kontakter.

Rudkøbing, som er den største by herovre, ligger på midten af øen og derfra går broen over Tåsinge til Svendborg og dermed Fyn. Fra Rudkøbing er der ca. 15 min til Svendborg, 40 min til Odense, 2 timer til KBH og 2 timer til Århus. Vi er i vandkanten, med de velkendte problematikker, som beliggenheden nogle gange medfører – samtidig med at vi har alle de skønne ting som naturen og iværksættermiljøet. Her i landsbyen, hvor vi har slået os ned, har vores familie f.eks gå- og cykelafstand til indkøb, daginstitution, skole, sportshal og strand og der er masser af fællesskaber, hvis man lyster det. Vi vil gerne fortælle om godt og skidt - og om hvordan det er at tage springet. Hvordan turismen og andre afsætningsmuligheder kan gøre det muligt at leve af sit håndværk. Det kan være at man blot vil have et sted at producere til forhandlere eller udstillinger, have et lille værksted med tilhørende butik eller måske endda føre drømmen ud med en skøn bolig ud til en sø med mulighed for kursus, B&B, café og udstilling (psst… vi kender et sådan sted, som er til salg). Langeland er relativt billigt at købe hus på – om det et større eller mindre sted, man overvejer at starte op i, så er det bestemt til at komme i nærheden af. Send en mail (info@potteriet.com), hvis man lyster en tur til øen og gerne vil høre nærmere om Langeland og dét at starte op herovre, så brygger vi en kop kaffe. Fortæl gerne interesserede om muligheden og del evt. gerne opslaget. 
 

Mange hilsener Jannie og Esben, Stoense, Langeland